Over mij

Ik ben Joey Litjens. Mijn leven bestaat altijd al uit alles wat met motorracen te maken heeft. Eerst als professioneel coureur in de GP’s, nu als full-time motorsporttrainer en begeleider van coureurs.  Het vuur voor mijn grote passie,  de motorsport, brandt na een zware val in 2009 nog steeds net zo hard, met als enig verschil dat ik zelf niet meer professioneel ga racen. Gebleven is de enorme drive, die mij als actief coureur zo ver gebracht heeft. Met die drive, mijn eigen race-ervaring en een intensief opleidingstraject bracht ik niet alleen mijzelf naar een hoog niveau, maar komen nu ook de coureurs onder mijn vleugels verder.

Dat is topsport voor ons allebei: voor mij als trainer en voor de coureur als leerling.  Ik help coureurs om hun eigen doelen te bereiken en eventuele tegenslagen daarbij te overwinnen. We kijken samen naar mentaliteit, kennis en kunde. Niet alleen maar later remmen en eerder op het gas, maar heel precies bekijken waar winst te halen is. Op het circuit maar ook bij de coureur zelf, want racen is een denksport. Samen zoeken we zo een weg om een gekozen doel te bereiken.

Ik heb nooit willen of kunnen accepteren dat iemand sneller was dan ik. Ik heb net zomin willen of kunnen accepteren dat ik nooit meer op een wegracemotor of crossmotor zou kunnen rijden. Volgens deskundigen zou ik na de crash mijn rechterarm nooit meer kunnen bewegen, laat staan motorrijden. Maar kort daarna reed ik mijn rondes weer op het TT-circuit van Assen. Ik kan nu mijn ervaringen delen, zowel uit de motorsport als die van mijn revalidatie.  Het kan en het moet altijd weer beter! Ik ben daar zelf een voorbeeld van.

Om nog beter en professioneler te werken heb ik een aantal relevante opleidingen gevolgd en ben KNMV MT2-trainer geworden. Daardoor kan ik me nu volledig richten op het trainen en coachen van talenten in de professionele motorsport. Ik heb ervaring opgedaan in vele vormen van motorsport in het algemeen en wegrace in het bijzonder. Veel coureurs die nu vooraan rijden heb ik begeleid en getraind. Daarnaast verzorg ik clinics & trainingen motorrijvaardigheid voor coureurs en de recreatieve motorrijder en geef ik lezingen voor een divers publiek.  Altijd gefocust op resultaat, maar daarbij nooit het plezier in de motorsport verliezend.

Gaat niet bestaat niet!

Joey Litjens