Nieuws
 

Home
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007
Nieuws 2006
Nieuws 2005
Nieuws 2004
Persberichten
                                                                
 

Joey in TVL SportArenA

04-02-12, America
Joey was op zaterdag 4 februari weer eens te gast in het sportprogramma SportArenA van Maurice Graef op TV Limburg. Uiteraard verteld hij ook hier over zijn boek "Impact, de crash die Joey Litjens' leven veranderde". Samen met studiogast Gert Jacobs (oud-wielrenner) blikken ze terug op Joey's carrière en de crash op Hemelvaartsdag 2009. Wel leuk voor de fans, die nog geen boek hebben gekocht... Je kunt een exemplaar winnen, want Joey stelt een kijkersvraag, die een beetje fan toch wel moet weten. Maar maar weten of jij de winnaar was!

De uitzending is op zaterdag 4 februari iedere twee uur te bekijken op TV Limburg.
Heb je die gemist, dan is die hieronder nog terug te zien via de website van TV Limburg SportArenA.
 


Impact te koop bij Jumbo Supermarkt Sevenum

04-02-12, Sevenum
"Impact,  de crash die Joey Litjens' leven veranderde" is niet alleen via Uitgeverij Mastixpress te koop, maar nu ook in de JUMBO / PHICOOP Shoppingcenter in Sevenum. Eigenaar, en oom van Joey, Jac Philipsen legt het boek van zijn neef(je) maar al te graag in zijn Shoppingcenter. Hij is trots op prestaties van hem. Niet alleen zijn prestaties tijdens zijn sportcarrière, maar zeker ook van de periode na het onfortuinlijke ongeval. Zijn verhaal mag gelezen worden, het liefste door zoveel mogelijk mensen, daarom biedt ook hij het te koop aan. Kijk voor openingstijden e.d. op de website van Jumbo Sevenum.


Handtekening

01-02-12, America
Op woensdag 1 februari verscheen onderstaande leuke foto van Gé Hirdis met onderschrift in de sportrubriek Tam Tam van Dagblad De Limburger.


 


Impact had Impact

28-01-12, America
Café Station America was op vrijdag 27 januari 2012 het toneel voor de boekpresentatie van "Impact, de crash die Joey Litjens' leven veranderde". Het "verhaal" van Joey, genoteerd door Jarno van Osch. Het is een prachtige biografie geworden van 240 bladzijden, dat zelfs misschien wel een vervolg gaat krijgen over een aantal jaren. Althans, dat was wel zo'n beetje de slotsom op het einde van de presentatie.

De dag begon vol zenuwen voor Joey. Het zou een belangrijke dag worden. De dag dat zijn verhaal, zijn bevindingen, zijn gevoel en zijn beleving aan de buitenwereld verteld zou gaan worden. Een biografie van een 21 jarige. Het lijkt misschien een beetje vroeg voor een biografie, maar ze kregen samen dit boek wel vol. Nadat het boek aan het grote publiek getoond werd maakte de spanning op het gezicht plaats voor een brede lach. Die zou de hele avond blijven...

Nadat de massaal toegestroomde fotograven en cameraploeg hun perfecte plaatje geschoten hadden ging Joey er eens goed voor zitten om bij iedereen die het wilde een handtekening (en vaak ook nog met iets meer erbij) van hem in het boek te laten zetten. Hier was hij zo'n anderhalf uur mee bezig. Dan nog even een interview afgeven aan L1 TV en toen tijd voor wat rust. Even bijkomen. Maar erg veel tijd was hier ook alweer niet voor want iedereen wilde natuurlijk wel even een woordje met hem wisselen.

Later op de avond ging Station America open. Vele fans, vrienden, bekenden en familieleden stroomden toen toe om het boek te bemachtigen. Die avond voor slechts € 15,00 te krijgen i.p.v. € 17,50 (reguliere prijs). Ook tot hen richtte Joey en Jarno nog even een woordje dat werd afgesloten met een emotionele omhelzing tussen Joey en Jarno. Beide blij dat dit proces zo goed was verlopen. Het zat er echter nog niet op voor Joey, want hij ging het boek zelf terplekke verkopen (en tekenen) aan zijn fans. Het werd dan ook nog een latertje. Gelukkig maakte DJ Bas er ook nog een gezellige avond van, waardoor het nog laat werd voor vele andere...

Uiteraard zijn er die avond ook veel foto's gemaakt. Ook is e.e.a. gefilmd (homevideo;-). Bekijk deze hieronder.
Tijdens de L1-sportuitzending van zondag 29 januari werd ook een item gewend aan de boekpresentatie, deze is te bekijken via de site van L1.


Foto's downloaden


Interview boekpresentatie Joey Litjens


Speech aan fans na boekpresentatie


Impact, de crash die Joey Litjens' leven veranderde is te koop via de website van Uitgeverij Mastixpress. Wie vóór 15 februari 2012 Impact daar bij voorinschrijving bestelt, krijgt het boek ook voor € 15,-. Het wordt dan ook gratis thuisgestuurd.


Impact, de crash die Joey Litjens' leven veranderde
Eén val kost wegracecoureur Joey Litjens zijn actieve carrière in de motorsport. Op Hemelvaartsdag 2009 gaat het fout op het stratencircuit van Hengelo. Joey breekt zijn schouderblad, heeft gekneusde longtoppen en - het allerergst - voelt zijn rechterarm niet meer.

De coureur uit America (Limburg) loopt ernstig zenuwletsel op en volgens de doktoren moet hij leren leven met het feit dat hij slechts één arm goed zal kunnen gebruiken. Zijn droom om kampioen te worden is voorbij, maar nu ook nog zijn leven? Joey knokt hard terug tijdens een zware en lange revalidatie om zijn rechterarm weer functioneel te krijgen. Impact beschrijft dit moeizame proces, de achtergronden van zijn crash en de hoogte- en dieptepunten van zijn racecarrière. Het boek geeft en passant een unieke kijk in de internationale motorsport, gezien door de ogen van een groot Nederlands talent.

Joey Litjens (1990) begint zijn racecarrière wervelend door in zijn debuutjaar de Aprilia JuniorCup (2003) te winnen. In 2006 komt zijn jongensdroom uit en mag hij strijden op het allerhoogste niveau, de Grand Prix. Op zoek naar WK-punten maakt hij vele avonturen mee. Het succes komt hem niet aanwaaien en na twee jaar moet hij het hoogste strijdtoneel verlaten. Joey is gedesillusioneerd, maar laat het hoofd niet hangen. Via een andere route lijkt hij weer de top van de motorsport te bereiken, tot die fatale dag in mei 2009.

Auteur Jarno van Osch (1983) komt dankzij zijn vader al vroeg in aanraking met motoren. Na een journalistieke opleiding gaat hij in 2006 aan de slag bij MOTOR Magazine als (sport)redacteur.

Bron: Mastixpress.nl


In de media...

27-01-12, America
Vandaag is de dag van de boekpresentatie. Een dag waar Joey naar heeft uitgekeken.
De presentatie van het boek "Impact, de crash die Joey Litjens' leven veranderde" prikkelt de media weer contact met hem op te nemen en te publiceren over zijn verhaal. Zo verscheen afgelopen week in het Zondagsnieuws het artikel: Joey Litjens presenteert boek: 'Impact' en in Hallo Horst aan de Maas "Impact, de crash die Joey Litjens' leven veranderde".

Zondagsnieuws: Joey Litjens presenteert boek: "Impact'
Hallo Horst aan de Maas: "Impact, de crash die Joey Litjens' leven veranderde".
of via www.hallohorstaandemaas.nl/Impact-het-boek-van-Joey-Litjens


In de media...

24-01-12, America
Vandaag is Joey te gast in het L1 televisieprogramma Goeiemiddag Limburg om "zijn boek" te promoten.
In de week van de boekpresentatie wilde hij uiteraard graag even aanschuiven aan de gesprekstafel van dit programma met onderstaande inleiding:

"Impact, de crash die Joey Litjens’ leven veranderde" is de titel van het boek dat aanstaande vrijdag wordt gepresenteerd in America. De titel spreekt voor zich: toen motorrijder Joey Litjens uit America 3 jaar geleden tegen een boom klapte, was dat een kwestie van leven of dood. Wonder boven wonder overleefde hij. Aan zijn gedroomde motorsportcarrière kwam echter een abrupt einde. Hoe gaat het nu met hem?

De uitzending was live om 16.00 uur te zien, daarna wordt die herhaalt om 17.00 - 18.00 - 19.00 en 20.00 uur.
Heeft u die gemist dan kunt u deze in de loop van de week nog zien via http://www.l1.nl/programma/gml.


Boekpresentatie Joey Litjens

21-01-12, America
Na aanleiding van Joey's boekpresentatie op vrijdag 27 januari verscheen er op zaterdag 20 januari een groot artikel in Dagblad de Limburger, geschreven door de journalist die hem altijd trouw volgde, Giel Hendrix. In het artikel "2012, het jaar van Joey Litjens" blikt Hendrix even terug met Joey, maar vooral ook vooruit. Samen nemen ze een vooruitblikje op de boekpresentatie van "Impact - De crash die Joey Litjens' leven veranderde" en praat Joey over zijn plannen voor de toekomst.
Hieronder het artikel dat Hendrix schreef: "2012, het jaar van Joey Litjens"

2012, het jaar van Joey Litjens

In America wordt volgende week een boek gepresenteerd over het leven van Joey Litjens, de jonge motorcoureur aan wiens sportieve loopbaan op Hemelvaartsdag 2009 abrupt een einde kwam toen hij op het stratencircuit van Hengelo tegen een boom knalde. Met de verschijning van Impact, de titel van het boek, wil de bijna 22-jarige Limburger meteen ook definitief een streep zetten onder het verleden.

De definitieve versie van Impact, de crash die Joey Litjens’ leven veranderde (zoals de ondertitel luidt), heeft hij nog niet onder ogen gezien. Die komt pas volgende week donderdag van de pers. Maar het lezen van de proefdruk was al confronterend genoeg voor de kleine ex-coureur uit America. Dat heeft hem de ogen geopend. "Jarno van den Bosch, de schrijver, heeft veel mensen gesproken. Doktoren, therapeuten, mijn ouders, broer, zus. Het was heel confronterend om dat allemaal te lezen. Eind november heb ik het manuscript gelezen. Er staan hoofdstukken in waarbij ik bijna bij elke bladzijde heb zitten huilen. Ik kwam er toen pas achter hoe erg ik er aan toe ben geweest. Dat is me rauw op het dak gevallen. Daarna heb ik bij pap en mam uitgehuild. Heb ook ‘het spijt me’ tegen ze gezegd, omdat ikna het lezen pas besefte hoeveel moeite zij zich hebben moeten getroosten om mij te kunnen laten racen en wat ze na mijn ongeluk hebben doorgemaakt. In het boek staat een foto van mij en mijn vader (een innige omhelzing na een race, red.). Als ik er tien seconden naar kijk, krijg ik weer een brok in mijn keel. Ik besef nu pas wat zij in die periode allemaal hebben meegemaakt."

Bijna anderhalf jaar heeft het geduurd voordat het idee van de schrijver kant en klaar verpakt was in zo’n 240 pagina’s. "In Italië, tijdens mijn revalidatie, hebben we er bij een pizza en een glas rode wijn over gepraat. Rond de TT van Assen in 2010 heb ik de knoop doorgehakt en ‘ja’ gezegd", vertelt Joey Litjens over het boek. "Tijdens het lezen van de proefdruk had ik het idee dat ik in een spiegel keek. Ik heb me er zelf beter door leren kennen."

Hij oogt nu, half januari, opgeruimd. Straalt positivisme uit en vertelt enthousiast over zijn plannen. De manchet om zijn rechter onderarm, met de zwarte handschoen daar overheen, herinnert aan de crash van 2009. Soms tilt hij triomfantelijk zijn rechterarm omhoog. Het kost kracht, moeite. Schouderhoogte haalt hij nog niet. "Maar er zit nog steeds vooruitgang in", zegt Litjens enthousiast. "Ik werk er hard aan, merk steeds weer verbetering en dan ga ik weer door. Maar ik heb wel geleerd om geduld te oefenen. Niet te fanatiek, op zijn tijd rust nemen. Nu heb ik weer spierpijn omdat ik gisteren te veel gedaan heb. Maar dat is niet erg, want morgen heb ik toch geen tijd om veel te trainen, dan moet ik naar school."

Hij heeft er weer zin in. Zo’n vier maanden miste hij de motivatie om naar school te gaan. Litjens: "Voor mij was 2011 een heel moeilijk jaar. Ik heb een keer of drie tegen een burn-out aan gezeten, het wilde niet vlotten en mijn vader kreeg ook nog te horen dat hij kanker heeft. Met name de laatste weken van 2011 zijn erg zwaar geweest. Ik heb dagenlang in de kamer hiernaast op de bank gezeten. Een beetje gamen en verder niets. Ik wilde alleen zijn. Het jaar kon voor mij niet snel genoeg voorbij zijn, want ik had me al voorgenomen dat 2012 mijn jaar zou worden. Op Nieuwjaarsmorgen voelde ik me dan ook licht, energiek en opgelucht. Ik heb er ontzettend veel zin in, heb de motivatie gevonden om weer naar school te gaan."

Hij heeft in de voorbije jaren de opleiding motorsporttrainer 2 met goed gevolg afgesloten en heeft nu weer de studie sportmanagement opgepakt. Vroeger was hij niet zo’n studiebol. Litjens wilde alleen maar werken en zoveel mogelijk tijd doorbrengen op de motor. En nu gaat hij iedere week met de trein naar school in Nijmegen. "Ja, daar sta ik zelf ook van te kijken. Nooit gedacht van mezelf. En ik vind het nog leuk ook. Daarnaast ben ik assistent-bondscoach bij de motorsportbond geworden. Ook daarin wil ik de top bereiken, al weet ik niet waar die bij mij ligt. Maar wat dat betreft blijf ik topsporter. Race of therapie, dat maakt voor mij geen verschil. Wel ben ik er achter dat dit tien keer moeilijker is dan een race winnen."

Trots als hij is, heeft Joey Litjens met zichzelf in de knoop gelegen toen hij terug kon komen in de motorsport ("toch mijn wereldje"). "Ik voelde me dat zielige vriendje. Krijg ik die kansen nou omdat ze medelijden met me hebben? Maar ik heb ondertussen ervaren dat ik goed werk lever en dat het te maken heeft met mijn kwaliteiten. Daar ben ik wel blij om, want ik ben niet de man om zomaar iets aan te nemen. Als ik vijftigduizend euro zou kunnen verdienen of krijgen, kies ik toch voor het eerste." En dat, terwijl hij het financieel toch niet zo breed heeft, zo geeft Litjens toe. "Ik moet op de centjes letten. Financieel zijn de zaken rond mijn ongeval nog steeds niet afgerond. Met de verzekering zijn we nog in gesprek en andere contractuele verplichtingen zijn nog niet afgesloten. Dat wil niet vlotten en dat voelt wel als een keiharde trap na. Daar zal ik voor vechten."

Onverzettelijk als hij is heeft hij zich al voorbereid op de signeersessie van zijn boek volgende week. In stilte heeft hij geoefend om met zijn gehavende rechterhand zijn handtekening te kunnen zetten. Dat lukt hem al aardig, zegt hij met een grijns. "Ik wil iets bereiken. Eerst wilde ik dat de mensen me als coureur zouden herinneren. Nu wil ik in mijn nieuwe rol iets neerzetten, zodat de mensen ook over tien jaar met respect aan mij denken. Ik geef me nog zo’n drie jaar, tot pakweg mijn 25ste, om verder te herstellen. Ik stel mezelf geen deadline, maar ik wil wel de beste zijn in wat ik doe. Soms zegt wel eens iemand 'het komt wel goed jongen', maar dan denk ik bij mezelf 'flikker toch op man'. Het gaat niet vanzelf. Ik vecht om terug te komen, op mijn eigen manier. Maar het gaat lukken!"

Af en toe, als hij het echt te kwaad krijgt, glipt hij stilletjes de deur uit en haalt hij een motor uit de stal om achter het woonhuis op het land een stukje te rijden. "Zo goed en zo kwaad als het kan, met mijn beperkingen. En daarna voel ik me opgelucht, heb ik mijn kop weer leeg."

Bron: Dagblad De Limburger


"Impact"
de crash die Joey Litjens’ leven veranderde

05-01-12, America
Ruim twee jaar geleden wordt de motorsportcarrière van Joey Litjens ruw verstoord. Op donderdag 21 mei 2009 gaat het op stratencircuit de Varsselring in Hengelo (Gelderland) finaal mis. De jonge coureur klapt op hoge snelheid tegen een boom aan en loopt zware zenuwschade in zijn rechterarm op. Doktoren vrezen dat hij met één functionele arm moet gaan leren leven, maar daar wil Joey niets van weten. De voormalige GP-rijder knokt voor wat hij waard is en boekt verbazingwekkende resultaten.

Impact vertelt het verhaal van een 21-jarige topsporter die al op vroege leeftijd zijn droom, de top in de mondiale wegracewereld behalen, los moet laten. Samen met auteur Jarno van Osch beleeft Joey Litjens nogmaals de mooie, maar heftige racejaren die hij kende. De Limburgse coureur blikt terug op de periode dat hij onverslaanbaar is in de Aprilia Junior Cup, de Europese weg bewandelt om uiteindelijk te kunnen strijden om felbegeerde WK-punten, succesvol opkrabbelt in de EK Superstock 600 en uiteindelijk zijn carrière ziet stranden door een zware crash. In Impact gaat Joey in op de mentale strijd die hij jaren heeft moeten leveren om topsport te bedrijven en nu wederom voert om een ‘nieuw’ leven op te bouwen.

Op vrijdagmiddag 27 januari 2012 zal "Impact" gepresenteerd gaan worden in Station America, Nusseleinstraat 11a in America. En vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom om te toasten op de prestaties van Joey. De DJ aanwezig zal er dan een leuke after party van maken! Uiteraard kunt u het boek dan ook kopen tegen een gereduceerd tarief, namelijk € 15,00 (normale verkoopprijs € 17,50). Joey zal uw boek dan graag voor u signeren.

Kunt u niet aanwezig zijn die avond maar wil je 't boek wel al bestellen, ga dan naar http://www.mastixpress.nl/impact.aspx. Tot 15 februari kunt u het boek "Impact - De crash die Joey Litjens' leven veranderde" daar ook kopen voor slechts € 15,00. Als u nu al besteld wordt het boek rond 3 februari gratis thuis bezorgd.

 


Fysiq sponsort Joey

07-02-11, America
Het is al een tijdje geleden dat er wat nieuws gemeld werd, maar er moet natuurlijk ook wat te melden zijn...
En dat kunnen we nu doen. Het gaat goed met Joey, hij zit goed in z'n vel, het herstel aan zijn arm gaat echt vooruit en daar is hij erg tevreden mee. Alleen zijn pols doet nog niet precies wat hij wil, dat is op dit moment nog wat moeilijk. Joey bezoekt nu regelmatig de acupuncturist Li-Ren in Horst, waar hij erg veel baat bij heeft.

Voor de fysieke conditie gaat Joey al geruime tijd naar FysiQ Fysiotherapie en Fitness van Bart Driesen in Sevenum. Dat bevalt Joey erg goed. Hier maakt hij sprongen vooruit. En vol trots mogen we nu ook melden dat Joey vanaf nu ook helemaal vrij mag sporten in de praktijk van Bart, want hij wil Joey sponsoren en steunen in het kader van zijn herstel. Uiteraard is Joey hier erg blij mee. Joey: "Dit zal alleen maar ten goede komen van mijn fysieke gesteldheid. Het bevalt mij daar altijd heel erg goed. Bart is zeer deskundig, het is zeker een aanrader om eens bij hem langs te gaan."

Wil je Joey ook persoonlijk volgen? 
Kijk dan eens op zijn hyves-site: http://joeylitjens37.hyves.nl  en wordt vriend van Joey. 
 

Top

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwsberichten op deze site,
stuur dan je e-mailadres aan webmaster@joey-37.nl.
Laatst bijgewerkt: 04 februari 2012. Copyright © 2003 Joey # 37